برخی کاربران، رایانه را نیز همچون مسواک جزو وسایل شخصی میدانند و اجازه استفاده اشتراکی از آن را به کسی نمیدهند. بهعقیده این دسته از کاربران، وقتی رایانه شخصی در اختیار یک کاربر دیگر قرار میگیرد، این احتمال وجود دارد که آن کاربر به رمزعبورهای ذخیره شده دسترسی یابد، ایمیلهای شخصی صاحب رایانه را مشاهده کند، به تمام فایلها و اطلاعات موجود در هارددیسک رایانه دسترسی یابد و...
بهنظر شما این طرز تفکر درست است؟ آیا شما هم اینگونه فکر میکنید و برای حفظ امنیت خود، اجازه استفاده از رایانه شخصی را به دیگران نمیدهید؟ آیا میدانید سیستمعامل ویندوز برای این دسته از کاربران راهحل خوبی را در خود جای داده و این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا بدون نگرانی از موارد فوق، رایانه شخصیتان را در اختیار کاربران دیگر قرار دهید؟
کاربران مهمان، راهحل طراحان سیستمعامل برای رایانههای شخصی است. فرقی نمیکند رایانه شما ویندوزی باشد یا مک و حتی اوبونتو یا کروم! تنها چیزی که به آن نیاز دارید قابلیت تعریف یک کاربر از نوع مهمان است! کاربر مهمان بهطور پیشفرض در ویندوز فعال نیست و برای استفاده باید آن را فعال کنید.
چرا کاربران مهمان؟
همانطور که گفتیم دلایل امنیتی مختلفی وجود دارد که مانع اشتراکگذاری رایانه شما با دیگران میشود. در مواردی ممکن است مجبور به این کار شوید و برای احتیاط، کنار فردی که مشغول استفاده از رایانه است بنشینید و فعالیتهای او را کنترل کنید تا مبادا به اطلاعات شخصیتان اعم از تصاویر یا ایمیلها دسترسی یابد. اما این کار بههیچ وجه توصیه نمیشود؛ زیرا بیاحترامی به او محسوب میشود. راهحل بهتر برای این شرایط بهکارگیری کاربر مهمان در سیستمعامل است. کاربر مهمان در سیستمعامل فقط به انجام فعالیتهای محدودی قادر است و به شما این امکان را میدهد تا بدون نشستن در کنار فردی که از رایانه استفاده میکند، رایانه را در اختیار ایشان قرار داده و محل را ترک کنید!
کاربران مهمان نمیتوانند روی ویندوز رایانه شما نرمافزار جدید نصب کنند یا نرمافزارهای فعلی را حذف کنند، آنها قادر به اعمال تغییرات در تنظیمات سختافزاری دستگاه نیستند و نمیتوانند تنظیمات سیستمعامل را نیز تغییر دهند.
کاربری مهمان در ویندوز این امکان را بهوجود میآورد تا افراد مختلف براحتی در اینترنت به وبگردی بپردازند و از نرمافزارهای نصب شده روی ویندوز نیز استفاده کنند.
دعوت از مهمانان در ویندوز
برای فعالسازی کاربر مهمان در ویندوز 7 باید پس از مراجعه بهکنترلپنل در بخش User Accounts and Family Safety، روی گزینه Add or remove user accounts کلیک کنید.
همچنین در ویندوز 8 باید پس از مراجعه به کنترل پنل در بخش User Accounts and Family Safety روی گزینه Change account type کلیک کنید.
ـ در ادامه باید با کلیک روی گزینه Guest، کاربر مهمان را در ویندوز فعال کنید.
ـ پس از طی این مراحل، پنجرهای برای شما نمایش داده خواهد شد که تائید عملیات فعالسازی کاربر مهمان را از شما دریافت میکند. در این مرحله با کلیک روی Turn On مجوز فعالسازی کاربر مهمان را صادر میکنید.
بهکارگیری کاربران مهمان
اکنون که با دلایل استفاده از کاربران مهمان آشنا شده و کاربر مهمان در ویندوز را نیز فعال کردهاید، وقت آن رسیده همچون یک مهمان، رایانه را مورد استفاده قرار دهید.
چنانچه پس از فعالسازی قابلیت کاربر مهمان به صفحه ورود سیستمعامل توجه داشته باشید، خواهید دید یک کاربر با عنوان Guest به جمع کاربران ویندوز اضافه شده است. این همان کاربر مهمان است که کاربران دیگر اعم از غریبه و آشنا میتوانند با استفاده از آن وارد فضای ویندوز شوند و از رایانه استفاده کنند. چنانچه با کاربری خودتان مشغول انجام کاری در رایانه هستید و کاربر دیگری قصد استفاده از رایانه شما را داشت، میتوانید با خروج از کاربری فعلی خود یا قفل کردن صفحه و بهنمایش درآمدن صفحه ورود، امکان ورود کاربر مهمان را مهیا سازید.
توجه داشته باشید تاریخچه وبسایتهای بازدیدشده از سوی کاربران مهمان و دیگر اطلاعات و ردپایی که آنها از خود برجای میگذارند از سوی دیگر کاربرانی که بهصورت مهمان از رایانه شما استفاده میکنند نیز قابل دسترسی خواهد بود. پیشنهاد میکنیم از کاربران مهمان بخواهید حتما هنگام خروج از سرویسهای وب از گزینه log Out برای خروج کامل استفاده کرده و تاریخچه مرورگر را نیز پاک کنند.
مهمانان در مک، لینوکس و کروم
در سیستمعامل مک برای ورود به سیستمعامل بهصورت مهمان میتوانید روی Guest کلیک کنید. اگر این گزینه در فهرست گزینهها وجود ندارد باید با مراجعه به System Preferences و استفاده از گزینه Users & Groups، آن را فعال کنید.در اوبونتو کاربران مهمان بهطور پیشفرض فعال هستند و شما میتوانید در صفحه ورود با انتخاب گزینهGuest بهصورت مهمان به استفاده از رایانه بپردازید.
قابل ذکر است سیستمعامل مکاو.اس.ایکس و اوبونتو بهطور خودکار پس از خروج کاربر مهمان، تمام اطلاعات و ردپای برجای مانده از آن را پاک کرده و محیطی کاملا پاکسازی شده را در اختیار مهمان بعدی قرار میدهند.
کرومبوکهای گوگل نیز از کاربر مهمان پشتیبانی میکنند و همچون مک و لینوکس، در این سیستمعامل نیز پس از خروج هر کاربر مهمان، تمامی ردپاها بهطور خودکار پاکسازی میشود.
خودتان مهمان شوید
اگر همچنان نگران این هستید که کاربران مهمان به کدام یک از فایلهای شما دسترسی دارند، کافی است یکبار بهصورت کاربر مهمان وارد سیستمعامل شده و به استفاده از رایانه بپردازید. چنانچه فایلهای شما در پوشه کاربری شخصیتان در مسیر C:|Users|NAME قرار داشته باشد، توسط کاربران دیگر قابل دسترسی نخواهد بود، اما اگر فایلهای خود را در مسیرهای دیگری همچون درایو D ذخیره کرده باشید، میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. (شما میتوانید با استفاده از تنظیمات امنیتی موجود در بخش Properties مربوط به هر پوشه، مانع دسترسی کاربران مهمان به پوشههای موردنظر خود شوید، همچنین میتوانید در صورت نیاز نام کاربر مهمان را از Guest به هر نام دلخواه دیگری تغییر دهید)
همانطور که میدانید در زبان انگلیسی دو نوع حروف کوچک و بزرگ وجود دارد. حال فرض کنید در محیط نرمافزار Microsoft Word متنی در اختیار دارید که تمامی حروف آن کوچک است و قصد دارید که تمامی این حروف را به صورت خودکار به حروف بزرگ تبدیل کنید. و یا عکس این موضوع، یعنی میخواهید حروف بزرگ را به حروف کوچک کنید. حتی ممکن است بخواهید تنها حرف اول هر کلمه را به حرف بزرگ تبدیل کنید. جالب است بدانید در Word میتوانید به آسانی این کار را انجام دهید. در این ترفند نحوهی انجام این کار را برای شما بازگو مینماییم.
بدین منظور:
ابتدا قسمتی از متن که قصد تغییر حروف آن را دارید را انتخاب کنید (Highlight).
اکنون کلیدهای ترکیبی Shift+F3 را فشار دهید.
خواهید دید که بسته به متن انتخابی، حروف کوچک به بزرگ و یا بالعکس تبدیل میشود. و یا حروف ابتدای هر واژه بزرگ میشود.
همچنین با فشردن مجدد این کلیدهای ترکیبی، شاهد تغییر مجدد حروف متن انتخابی خواهید بود.
نکته:برای دستیابی کامل به ترفند ها و تنظیمات رجیستری باید ویندوز ۸ نسخه نهایی را نصب داشته باشید.
بعضی از تنظیمات فقط از طریق پوسته زیری (visual under-the-hood) قابل دسترسی است و نمی توانیم آن را از محیط گرافیکی GUI تغییر دهیم. در این مقاله , ۱۰ ترفند رجیستری (registry hacks) که به کمک آن میتوانید بعضی بخش ها را سفارشی کنید معرفی میکنم.بسیار مهم است که شما مسیر و داده ها را درست وارد کنید و پیشنهاد میکنم قبل از انجام هر ترفند از رجیستری خود یک فایل پشتیبان تهیه کنید.
۱ .غیر فعال کردن نوار Disable Charms Bar
نوار Charms bar در ویندوز ۸ هنگامی که ماوس را به بالا و یا پایین سمت راست صفحه نمایش حرکت می دهید نمایش می یابد. این نوار بیشتر برای دستیابی سریع به ابزار طراحی شده است اما ثابت کرده که گاهی می تواند آزار دهنده باشد. می توانیم با ساختن یک کلید در رجیستری آن را غیر فعال کنیم و کاری کنیم تا فقط در هنگام قرارگیری مستقیم ماوس در محل آن , برای ما نمایش یابد.
برای این کار وارد مسیر زیر در رجیستری شوید :
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell
باید در این قسمت یک زیر مجموعه اضافه EdgeUI کنیم . راست کلیک کنید و New – Key را انتخاب کنید. به عکس راهنما توجه کنید.
حال وارد این زیر مجموعه جدید بشوید سپس راست کلید کنید و گزینه New – DWORD (32-bit) Value را انتخاب کنید. نام این کلید جدید را DisableCharmsHint بگذارید و مقدار آن را ۱ وارد کنید.
حال اگر ماوس خود را به بالا یا پایین سمت راست ببرید خبری از Charms bar نیست. فقط زمانی که کاملا ماوس را از بالا به پایین هدایت کنید برای شما نمایش می یابد.
۲ .تنظیم فاصله آیکون Desktop Icon Spacing
باید از مایکروسافت به خاطر رهایی از بعضی تنظیمات اضافی برای سفارشی کردن دسکتاپ تشکر کنیم.حال میتوانیم خیلی ساده آن را در رجیستری انجام بدهیم. برای تغییر فاصله بین آیکون های دسکتاپ به صورت (عمودی و افقی) شما باید دو مقدار در رجیستری را ویرایش کنید.
وارد رجیستری شوید و به مسیر زیر بروید :
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
شما دو مقدار با نام های IconSpacing و IconVerticalSpacing را با اعداد عجیب ۱۱۲۵- مشاهده می کنید.شما می توانید فاصله افقی با تغییر ارزش IconSpacing تنظیم کنید. ارزشها از عدد ۴۸۰ – شروع و تا ۲۷۳۰ – ادامه دارند. منظورم این است عددی که نزدیک به۴۸۰ – باشد فاصله افقی کمتر خواهد بود و هر چه عدد به ۲۷۵۰- نزدیک باشد فضای افقی بیشتر خواهد بود. شما باید آن را با دقت و با اعداد نزدیک به یک دیگر شروع کنید.
اما کاربرد کلید IconVerticalSpacing چست. این کلید باعث کوچک تر یا بزرگتر شدن کادر اطراف آیکون میشود. برای مثال IconVerticalSpacing در عکس بالا دارای ارزش ۲۰۰۰- است و اگر من آن را به ۵۰۰- تغییر بدهیم مانند عکس زیر می شود.
۳.تغییر تعداد ردیف کاشی ها Change Number of Row Tiles
به طور پیش فرض ویندوز ۸ تعدا ردیف های افقی را برای نمایش کاشی ها ۵ عدد قرار داده است. که البته این به تعداد برنامه های شما نیز بستگی دارد. من در اینجا تعداد ردیف ها را به ۲ عدد کاهش داده ام. برای این کار به کلید زیر بروید:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell \ Grid
یک مقدار جدید از نوع DWORD ایجاد و نام آن را Layout_MaximumRowCount بگذارید. مقدار آن که در واقع تعداد ردیف های افقی است را از بین ۱ تا ۵ بدهید.
۴.غیر فعال کردن کنترل حساب کاربر Disable User Account Control
کنترل حساب کاربری که به اختصار به آن (UAC) می گویند, یکی از ویژگی های ویندوز است که بسیاری از کاربران در مورد آن نمیدانند. این ویژگی به شما کمک می کند تا ویندوز خود را سالم نگه دارید. در واقع هنگامی که شما اقدام به نصب نرم افزاری می کنید که از نظر مایکروسافت تایید نشده یا می تواند با دسترسی به بعضی منابع برای شما مشکل ایجاد کند این برنامه وارد عمل شده و با نشان دادن اخطار شما را آگاه می کند.
اما برای یک کاربر حرفه ای نمایش یافتن مداوم این پیام آزار دهنده است. تصور کنید برای نصب پیام می دهد ,برای تنظیمات پیام می دهد, برای دسترسی دوباره پیام می دهد, این واقعا گاهی اوقات عذاب آور است. بعضی از کاربران با غیر فعال کردن UAC خیال خود را راحت می کنند.
شما می توایند آن را از محیط گرافیکی ویندوز (GUI) نیز غیر فعال کنید. به کنترل پنل بروید و بر روی User Accounts کلیک نمایید. سپس در پنجره اصلی Change User Account Control settings را انتخاب کنید.
uacاگر دستگیره بر روی Never notify قرار بگیرد UAC غیر فعال می شود. اما اگر می شود آن را از این طریق غیر فعال کنیم چرا باید به رجیستری رجوع کنیم. دلیل خیلی خوبی برای این کار وجود دارد. اگر شما با استفاده از محیط گرافیکی UAC را غیر فعال کنید دیگر نمی توانید هیچ برنامه را از فروشگاه ویندوز در مترو نصب کنید و مدام پیام “This app can’t open. App can’t open while User Account Control is turned off“ را دریافت می کنید.
برای رفع این پیام و نصب برنامه ها از طریق رجیستری UAC را غیر فعال می کنیم. وارد زیر مسیر زیر بشوید:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ System
کلید EnableLUA را پیدا کنید و مقدار آن را به ۰ تغییر بدهید. در این لحظه پیغام غیر فعال شدن UAC برای شما نمایش می یابد.
۵.غیر فعال کردن کادر تایید Confirm File Delete Dialog
یکی از کادرهای پیغام که همیشه برایمان نمایش می یابد کادر تایید حذف فایل ها است. من فکر میکنم این گاهی بیش از حد نمایش می یابد. برای هر فایل یکبار از شما سوال مسخره ” آیا می خواهید این فایل به سطل زباله منتقل شود” پرسیده می شود. اگر میخواهید از این سوال نفرت انگیز خلاص شوید به مسیر زیر در رجیستری بروید :
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ Explorer
در این بخش یک مقدار جدید از نوع DWORD با نام ConfirmFileDelete ایجاد نمایید. اگر مقدار آن را ۱ بدهید کادر پیام حذف میشود و اگر ۰ بگذارید برایتان نمایش میابد.
۶ .تغییر مشخصات صاحب ثبت Registered Owner
شاید با این ترفند اشنای داشته باشید. بله در نسخه های پیشین ویندوز نیز از ان استفاده کرده ایم. شاید بخواهید مشخصات خود را که در هنگام نصب ویندوز ۸ وارد کرده اید حالا تغییر بدهید. آنها در دو کلید ارزش گذاری شده اند. برای این کار وارد رجیستری شده و آدرس زیر را پیدا کنید :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
در بخش CurrentVersion گزینه RegisteredOwner نام صاحب ثبت و گزینه RegisteredOrganization, را برای نام شرکت تغییر بدهید.
۷.نمایش نسخه در دسکتاپ Paint Desktop Version
اگر شما چند نسخه از یک ویندوز نصب کرده اید و یا مثل من از طریق یک مجازی ساز چند سیستم عامل دارید. بسیار خوب می شود که نام ورژن و نسخه کامل هر یک از آنها را سریع مشاهده کنید. این بیشتر در هنگام نصب نرم افزار به کمک شما می آید. چه جای بهتر از صفحه دسکتاپ برای نمایش وجود دارد. برای اجرا این ترفند وارد مسیر زیر در رجیستری شوید :
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
در این قسمت گزینه PaintDesktopVersion را پیدا کنید. اگر به ان مقدار ۱ بدهید نسخه ویندوز در راه اندازی بعدی نمایش میابد.
۸.میزان حاشیه Border Width
اگر شما به اندازه حاشیه پنجره ها حساس هستید و دوست دارید آن را کمتر یا زیادتر کنید می توانید از مسیر زیر تغییر بدهید :
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
در اینجا کلید BorderWidth را پیدا کنید و می توانید مقدار آن را از ۰ تا ۵۰ قرار بدهید.
۹.جلوگیری از حذف نرم افزار Prevent Users From Uninstalling Apps
به طور پیش شما میتوانید هر برنامه را از فروشگاه ویندوز دریافت و نصب کنید و البته هر وقت بخواهید اقدام به حذف (uninstall) آن کنید. شاید دارای چندین حساب کاربری برای اعضای خانواده هستید و نمی خواهید هیچ نرم افزاری بدون اجازه شما حذف شود. می توانید از طریق رجیستری عملیات حذف برنامه ها را غیر فعال کنید. مسیر زیر را دنبال کنید :
می تواند مفید باشد، یک حساب کاربری برای مهمانان و یا بچه های خود را برای ایجاد و سپس جلوگیری از دسترسی کاربران از پاک کردن برنامه است. همانطور که شما در بالا مشاهده می کنید، زمانی که من در یک برنامه مترو راست کلیک کنید، گزینه های عزل رفته است! هدایت به کلید زیر
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Explorer
در بخش Explorer یک کلید جدید از نوع DWORD ایجاد کنید و نام آن را NoUninstallFromStart بگذارید و مقدار آن را ۱ تعیین کنید. بعد از یکبار خروج از ویندوز و وارد شدن مجدد , تغییرات اعمال می شود.
در حال حاضر اگر بر روی یک برنامه راست کلیک کنید خبری از گزینه uninstall در بخش پایینی مترو نیست.
۱۰.فعال کردن Snap بر روی صفحه نمایش Enable Snap on Low Res Screens
اگر در حال اجرای ویندوز ۸ در رزولوشن و گرافیک پایین هستید برخی از ویژگی های گرافیکی مانند Snap به طور اتوماتیک غیر فعال می شود. اگر دوست دارید این حالت را در رزولوشن پایین هم داشته باشید از طریق ترفند زیر می توانید این کار را انجام دهید. به مسیر زیر رجوع کنید :
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell\
در بخش ImmersiveShell یک زیر مجموعه کلید جدید با نام AppPositioner ایجاد کنید سپس روی ان کلیک و یک کلید جدید در داخل آن از نوع DWORD و با نام AlwaysEnableLSSnapping قرار بدهید. میزان ارزش آن را ۱ بگذارید. سیستم را ریستارت کنید تا حاصل کار را ببینید.
واقعا هیچ چیز بدتر از این نیست که به صورت ناگهانی اطلاعات خود را از دست بدهیم. مخصوصا اینکه اطلاعات مهمی مثل اسناد مهم و فایل هایی باشند که امکان بدست آوردن مجددشان به هیچ وجه ممکن نباشد و یا به سختی انجام شود.
اما همیشه راهی وجود دارد تا بتوان اطلاعات را بازیابی کرد. گاهی اوقات ممکن است تمام مشکل شما، بارگذاری نشدن ویندوز باشد که در این صورت کارمان بسیار راحت است. گاهی اوقات نیز مشکلات سخت افزاری باعث بارگذاری نشدن ویندوز می شوند که باز هم کار سختی پیش رو نخواهیم داشت.
البته باز هم تاکید می کنیم که هیچ تضمیمنی وجود ندارد که اطلاعات شما قابل بازیابی باشند. مثلا اگر هارد درایو کامپیوتر شما آسیب دیده باشد کارتان بسیار مشکل خواهد بود و اگر مشکل خیلی شدید باشد، به احتمال زیاد راهی برای بازیابی وجود ندارد یا حداقل بدون داشتن دانش و ابزارهای پیشرفته بازیابی اطلاعات نمی توان امیدی به بازیابی مجدد فایل ها داشت.
ابزارهای سئو (SEO Tools)
اما پس از اینکه در مورد سئو و روشهای تاثیرگذار در رتبه بندی موتورهای جستجو خواندید الان دربایستن به ابزارهای دارید که به شما در تحلیل و آنالیز وب سایت کمک کند. به کمک این ابزارها می توانید عملکرد خود و رقیبتان را در هر لحظه مورد بررسی پیمان دهید.
Google Analyticsanalytics : اگر شما به راستی در SEO قدم گذاشته اید ، گوگل آنالیتیکس غیر قابل انکار است. مشاهده صفحاتی که بیشترین ورودی و کلیک را از گوگل داشته اند، نرخ خروج از سایت، تحلیل ترافیک و درصد ورودی از راه موتور جستجو تنها بخشی از اطلاعات مفیدی است که آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد. نگریستن سایت»
google-webmaster-toolsGoogle Search Console: کنسول جستجوی گوگل (GSC) مجموعهای از ابزارهای مفید است که مستقیم از سوی گوگل جهت کمک به مدیران سایت ارایه شده است. شما می توانید محتوای تکراری ، وضعیت نمایه صفحات و شیوه نمایش سایت در نتایج جستجو و … را تماشا و رسیدگی کنید. تماشا سایت »
Google Keyword Planneradwords: ابزاری از سوی گوگل برای کشف و برگزیدن کلمات کلیدی پسندیده جهت فرآیند سئو یا کمپینهای تبلیغات اینترنتی و نگریستن میزان جستجو کلمات مدنظر در بازه زمانی خاص. در نظر داشته باشید برای دسترسی به این ابزار به وی پی ان نیاز دارید. مشاهده سایت »
Google Mobile-Friendly Testdevelopers-logo: گوگل اهمیت زیادی برای سایتهای که با رزولوشنهای گوناگون و دستگاههای مختلف تطبیق پذیر و واکنشگرا است قائل می شود. آلت آزمایش سایت برای موبایل وضعیت سایت شما را در این مورد پرتو میهد. تماشا و تست »
Google PageSpeed Insightspagespeed: سرعت بارگذاری سایت یکی سایر از عوامل رتبه بندی است. ابزار آزمایش سرعت گوگل به شما می گویید یک سایت با سرعت خرگوش دارید یا سایتی شبیه لاک پشت ! وانگهی جهت افزایش سرعت سایت پیشنهاداتی نیز به شما ارایه میشود. نگریستن و آزمایش »
Sitecheckupsitecheckup: سایت چکاپ به عنوان یک سامانه تحلیلگر، بهینهسازی موتور جستجو هر وبسایتی را از عقیده SEO رسیدگی و آنالیز میکند و در راستای حل مشکلات موجود، راهکارهای اثربخش رهنمود میدهد و با ارائه گزارش کامل مشکلات سئو به زبان پارسی به شما کمک می کند. نگریستن سایت »
Browseobrowseo: یک افزار عالی برای تماشا سایت به روش عنکبوت موتورهای جستجو که با آن چگونگی نمایش محتوا و لینکهای قابل دسترسی را میتوان دید. اگر بخشی از درونمایه یا لینکهای شما در اینجا نمایش دیتا نشد برای رفع آن سریعتر اقدام کنید. تماشا سایت »
Open Site Explorersite-explorer: سایت اکسپلورر ابزاری برای معرفی و نمایش لینکها است. این افزار توسط کمپانی MOZ توسعه یافته است و در دسته Off-site حسابی به شما کمک می کند. دقت کنید که برخی ویژگیهای پایه به صورت مجانی ارایه شده است و برای تقدیر مترقی و گرفتن گزارش احتیاج به حساب کاربری دارید. تماشا سایت »
اما در این مطلب می خواهیم روش هایی که می توان فایل ها را از یک کامپیوتر از کار افتاده بیرون کشید را با هم بررسی کنیم.
بارگذاری کامپیوتر با استفاده از دیسک زنده لینوکس یا دیسک نصب ویندوز
اگر مشکلات سخت افزار کامپیوتر شما مانع از بوت شدن ویندوز می شود، این روش کار نخواهد کرد. اما اگر به دلیل مشکلات نرم افزاری ویندوز بوت نمی شود، می توانید از نسخه های زنده لینوکس برای دسترسی به فایل های موجود روی هارد درایوتان استفاده نمایید. حتی با استفاده از دیسک نصب ویندوز نیز می توان به فایل ها دسترسی پیدا کرد. در ادامه با هم هر دو روش را بررسی می کنیم.
اگر سی.دی، دی.وی.دی یا فلش درایو لینوکسی دارید، کارتان راحت است. اما در صورتی که هیچکدام از این سه مورد را ندارید یا باید یکی از آنها را از بازار تهیه کنید و یا یکی بسازید. قبلا در مطلب ” همه آنچه که باید در مورد Live CD و Live USB لینوکس بدانید ” در مورد ساختن دیسک یا فلش درایو لینوکسی توضیح داده ایم.
اکنون دیسک یا فلش لینوکسی تان را به کامپیوتر متصل کرده و آن را روشن کنید. در صورتی که توانستید کامپیوترتان را با لینوکس بوت کنید این نشان می دهد که سخت افزار سیستم تان مشکلی ندارد و در واقع این ویندوز است که آسیب دیده است. حالا کافیست وارد محیط لینوکس شده و یک فلش درایو یا هارد درایو اکسترنال به سیستم متصل کنید. خیلی راحت می توانید پارتیشن های تان را مشاهده کرده و فایل های مورد نظرتان را به فلش درایو یا هارد اکسترنال متصل شده به سیستم انتقال دهید.
اما دیسک ویندوز کمی داستانش متفاوت است. برای شروع دیسک نصب ویندوز را روی سیستم قرار دهید. اگر همه چیز به درستی پیش برود با پیغام Press any key to boot from CD or DVD مواجه خواهید شد. در صورتی که این پیغام را مشاهده نکردید، باید تنظیمات بوت سیستم را تغییر دهید و اولویت اول آن را روی سی.دی یا دی.وی.دی قرار دهید.
حالا کلیدی را فشار دهید تا وارد محیط Windows Setup شویم. در ادامه روی لینک Repair your computer کلیک کنید.
در صورتی که از ویندوز ۸ استفاده می کنید، از منوی Troubleshoot زیر منوی Advanced options را انتخاب کرده و سپس Command Prompt را کلیک کنید تا خط فرمان ویندوز باز شود.
اما در صورتی که از ویندوز ۷ استفاده می کنید گزینه Restore your computer using a system image you created earlier را انتخاب کنید. سپس روی دکمه Next و سپس Cancel و مجددا هم Cancel را انتخاب کنید.
اکنون پنجره System Recovery Options ظاهر می شود. حالا روی گزینه Command Prompt کلیک کنید تا خط فرمان ویندوز باز شود.
اکنون در خط فرمان دستور notepad را تایپ کرده و کلید اینتر را بزنید. مشاهده خواهید کرد که برنامه نوت پد باز می شود. شاید فکر کنید در این وضعیت نوت پد به چه درد ما می خورد؟ در واقع از طریق این برنامه می توانیم به فایل های روی سیستم دسترسی پیدا کرده و آنها را به یک فلش درایو یا هارد اکسترنال انتقال دهیم. برای انجام این کار کافیست در برنامه نوت پد روی گزینه File و سپس Open کلیک کنید.
اکنون پنجره انتخاب فایل باز می شود. قبل از شروع هر کاری از قسمت پایین پنجره و بخش Files of type گزینه All Files را انتخاب کنید تا همه فایل ها با هر فرمتی نمایش داده شوند.
توجه داشته باشید که روی هیچ فایل دبل کلیک نکنید. چون نوت پد سعی می کند تا آن را بارگذاری کند و کلا پروسه کاری ما را خراب خواهد کرد. اگر نوت پد هنگ کرد باید به در خط فرمان دستور taskmgr را تایپ کرده تا تسک منیجر ویندوز باز شود. در تسک منیجر روی نوت پد کلیک کرده و روی دکمه End task کلیک کنید.
دوباره مراحل بالا را طی کرده و سپس فایل های تان را روی یک فلش درایو یا هارد اکسترنال کپی کنید.
اما در صورتی که مشکل از سخت افزار شما باشد باید سراغ پیچ گوشتی بروید و کیس را باز کنید. اگر از لپ تاپ استفاده می کند باید با باز کردن پشت لپ تاپ هارد درایو را خارج کنید. این کار کمی تخصصی است و در صورتی که آشنایی کامل با آن ندارید بهتر است کار را به افراد متخصص واگذار کنید.
در هر صورت باید هارد درایو را خارج کنید. اما قبل از شروع کار مطمئن شوید که جریان برق را از سیستم جدا کرده اید. حالا کابل را از هارد درایو جدا کنید
حالا هارد درایو را به یک کامپیوتر دیگر متصل کنید و سیستم را روشن نمایید. حالا به راحتی می توانید به فایل های تان دسترسی پیدا کرده و آنها را به یک فش درایو یا هارد اکسترنال منتقل کنید.
مطمئناً شما نیز مانند اکثر کاربران سیستمعامل ویندوز، از محافظ صفحه و یا همان اسکرینسیورهای پیشفرض ویندوز استفاده میکنید. همانطور که میدانید اسکرینسیورهای پیشفرض ویندوز قابل ویرایش و یا تغییر نیستند و نهایتاً به وسیلهی ابزارهای جانبی میتوان تغییراتی در آنها اعمال کرد. اما در این ترفند قصد داریم به شما آموزش دهیم که چگونه به وسیلهی رجیستری ویندوز، تغییرات جالبی در این اسکرینسیورها اعمال کرده و آنها را از یکنواختی در بیاورید!
برای این کار:
دکمههای Win+R را فشرده و در کادر Run عبارت regedit را تایپ نمایید. سپس با فشردن دکمهی Enter وارد محیط رجیستری شوید.
سفارشی کردن اسکرینسیور Bubbles
در ویرایشگر رجیستری ابتدا به مسیر زیر بروید:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Screensavers\Bubbles
1- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را MaterialGlass گذاشته و مقدار آن را 0 و یا 1 قرار دهید.
با این کار حبابهای شیشهای تغییر رنگ پیدا کرده و از حالت شیشهای خارج میشوند.
2- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را Radius بگذارید.
با این کار خواهیم دید که اندازهی حبابها بسیار کوچکتر میشود؛ در صورت تمایل میتوانید مقدار این متغیر را عددی بین 1090000000 و 1130000000 وارد کنید تا سرعت و تعداد حبابهای کوچک را بیشتر نمایید.
3- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را ShowBubbles گذاشته و مقدار آن را 0 قرار دهید. با این کار، پسزمینه ویندوز نمایش داده نخواهد شد و تنها حبابها را مشاهده میکنید.
4- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را ShowShadows گذاشته و مقدار آن را 0 قرار دهید. با این کار، سایهی پشت حبابها برداشته خواهد شد.
5- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را SphereDensity بگذارید. با این کار تمامی حبابها به یک حباب تبدیل میشوند. برای تغییر سرعت و حالت چرخش، مقدار متغیر را عددی بین 1000000000 و 2100000000 قرار دهید.
6- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را TurbulenceNumOctaves گذاشته و مقدار آن را 255 قرار دهید. با این کار، سرعت تغییر رنگ یافتن حبابها افزایش خواهد یافت.
سفارشی کردن اسکرینسیور Ribbons
در ویرایشگر رجیستری ابتدا به مسیر زیر بروید:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Screensavers\Ribbons
1- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را Blur بگذارید. با این کار، روبانها محو و تیره شده و تغییر مسیر میدهند.
2- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را Numribbons گذاشته و مقدار آن را عددی بین 1 و 100 قرار دهید. با این کار تعداد روبانها افزایش خواهد یافت.
3- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را RibbonWidth گذاشته و مقدار آن را عددی بین 1000000000 و 1080000000 قرار دهید. با این کار، پهنا و ضخامت روبانها تغییر پیدا میکند.
سفارشی کردن اسکرینسیور Mystify
در ویرایشگر رجیستری ابتدا به مسیر زیر بروید:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Screensavers\Mystify
1- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را Blur بگذارید. با این کار، خطوط محو و تیره شده و تغییر شکل میدهند.
2- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را LineWidth گذاشته و مقدار آن را عددی بین 1000000000 و 1080000000 قرار دهید. یا این کار، پهنای خطوط افزایش پیدا خواهد کرد.
3- در پنل سمت راست راستکلیک کرده و از منوی New گزینهی DWORD (32-Bit) Values را انتخاب کنید. نام این متغیر را NumLines گذاشته و مقدار آن را عددی بین 1 و 100 قرار دهید. با این کار، تعداد و فشردگی خطوط افزایش پیدا میکند.
برای حذف تغییرات اعمال شده کافی است در ویرایشگر رجیستری، بر روی متغیر مربوطه راستکلیک کرده و گزینهی Delete را انتخاب نمایید.