لپ تاپ یکی از گجت های محبوب و پراستفاده این روزها است. ما تقریباً هر روز از آنها استفاده میکنیم، اما به ندرت به شیوه استفاده درست از آن فکر میکنیم. اما بی دقتی ما در مراقبت از لپ تاپ ممکن است در بلند مدت اثرات جدی بگذارد. در این مقاله لیست کارهایی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که در بلند مدت باعث نابودی لپ تاپ شما خواهند شد.
افزایش طول عمر لپ تاپ
1. حیوانات خانگی
نشستن گربه بر روی لپ تاپ ممکن است، عکس جالبی برای صفحه اینستاگرام شما باشد، اما آن را به این کار تشویق نکنید. گربه ها جذب گرمای سیستم می شوند، اما موهای آنها داخل فن سیستم خواهد شد و در نهایت منجر به گرم شدن بیش از حد و خرابکاری می شود.
در پای سیستم غذا نخورید. هر ذره کوچکی از غذا که وارد کیبورد شما شود، در نهایت مهمان ناخواسته ای جذب میکند: سوسک ها و مورچه ها.
جلوگیری از خرابی لپ تاپ
2. حرکت دادن لپتاپ
اگر لپ تاپ شما SSD ندارد، در هنگام حرکت بسیار مراقب باشید. در هنگام فعالیت و تکان های بیش از اندازه، هارد دیسک های مکانیکی در معرض آسیب هستند، چرا که دارای قطعات متحرکی هستند که به راحتی می شکنند و در نتیجه آن تمام اطلاعات شما از بین میرود.
3. انباشته شدن کابلها
شما ممکن است تصور کنید که کابل ها موجودات بی آزاری هستند و اتفاقات بدی در مورد آنها نمی افتد. کابل ها می توانند پیچ بخورند، جمع شوند و اطراف هر چیزی را احاطه کنند. آنها را با زاویه های عجیب و غریب و یا به دور لبه های تیز نپیچید. زمانیکه کابل وصل است، به آن فشار وارد نکنید و آن را نکشید، این کار در نهایت به مشکلات شارژی منجر می شود.
4. به شارژر وصل بودن 7/24 لپتاپ
از نظر فنی، شما نمی توانید باتری لیتیوم-یونی لپتاپ خودتان را بیش از ظرفیت آن شارژ کنید، اما میکروکنترلری که مانع شارژ بیش از اندازه باتری می شود، می تواند آسیب ببیند. از طرف دیگر، وصل بدون یکسره شارژر باعث گرم شدن باتری می شود.
5. بازکردن در لپتاپ به طور ناصحیح
شما نمی توانید در لپ تاپ را تنها با وارد کرد فشار به صفحه نمایش آن، باز کنید. صفحه لپتاپ شکننده ترین قسمت دستگاه است. اگر از گوشه به آن فشار وارد کنید، باعث می شود به آرامی آن قسمت از در خمیده شود. در لپ تاپ را به آرامی باز و بسته کنید و از قسمت وسط آن را باز کنید.
6. نداشتن کول پد
لپ تاپ ها از جهت راحتی در استفاده، قابل حمل بودن و نزدیک نگه داشتن به خود، نسبت به سیستم های دسکتاپ برتری دارند. اما بیش از اندازه نزدیک نگه داشتن به خود، شاید خیلی ایده مناسبی نباشد. پرزهای لباس، پتو و.. ممکن است باعث مسدود شدن تهویه لپتاپ و گرم شدن بیش از حد باتری شوند. از پد خنک کننده استفاده کنید.
7. آهنربا
هر هارد دیسکی برای ذخیره داده ها، آهنربا دارد. هنگامی که لپ تاپ خود را در نزدیکی یک آهنربای قوی قرار میدهید، می تواند باعث اختلالات مغناطیسی و از دست دادن اطلاعات شود. پس مطمئن شوید که آهنربای قوی در نزدیکی دستگاه شما قرار ندارد.
8. جداکردن شارژر به روش نادرست
حتی اگر عجله دارید، مراقب باشید. خشن رفتار کردن با کابل شارژ در هنگام جدا کردن آن از لپ تاپ می تواند به هر دو طرف آسیب برساند و موجب مشکلات شارژی شود.
9. استفاده نکردن از کاور
لازم است که از کاور لپ تاپ یا کیفی بدون لبه های تیز برای حمل آن استفاده کنید. اگر لپ تاپ را در کوله ای به همراه وسائل دیگر حمل میکنید، مکانیزم داخلی آن را به راحتی در معرض خطر قرار میدهید.
10. تمیز کردن به روش اشتباه
همه ما میدانیم که نمی توانیم از آب و پارچه برای تمیز کردن صفحه لپ تاپ استفاده کنیم. از پارچه میکروفیبر و تمیز کننده های مخصوص لپ تاپ استفاده کنید و بیش از حد فشار به صفحه نمایش وارد نکنید، چرا که بسیار نازک و آسیب پذیر است.
افزایش طول عمر لپ تاپ
11. روشن نگه داشتن مداوم لپ تاپ
اگر در طول روز از لپ تاپ استفاده نمی کنید، آن را روشن نگه ندارید. کار بی وقفه هارد دیسک را خراب می کند و به سیستم خنک کننده آسیب میزند. اگر در طول روز چند بار استفاده میکنید، آن را در حالت Sleep قرار دهید.
خراب شدن لپ تاپ
12. مایعات
در هنگام کار با لپتاپ عادت به خوردن چایی دارید؟ لپ تاپ ها و مایعات با هم رابطه خوبی ندارند. یک نوشیدنی گرم، حتی اگر قطره از آن ریخته نشود، میتواند به لپ تاپ آسیب بزند. اگر در لپ تاپ بسته است بر روی آن لیوان گرم نگذارید، این باعث آسیب به صفحه نمایش می شود.
جلوگیری از خرابی لپ تاپ
13. خود درمانی
با وجود اینکه لپ تاپ های ابزارهای بسیار قابل کنترلی می باشند، نباید سعی کنیم که مشکلات جدی را خودمان حل کنیم. از خرید USBهایی با تبلیغ حل مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری لپ تاپ ها در بازار عرضه شده اند، خودداری کنید. زیرا درون این USBها خازن هایی وجود دارد که به محض اتصال به لپ تاپ شارژ شده و در یک لحظه تمام نیرو را به هارد درایو وارد کرده و باعث آسیب جدی می شود.
با دوری از موارد بالا لپ تاپ شما به طور قطع عمر طولانی تری خواهد داشت.
اما اگر نشانه های زیر را در لپ تاپ خود مشاهده میکنید، بدانید که لپ تاپ شما دچار مشکل جدی شده است.
هارد با سر و صدای بیش از اندازه و یا خیلی آرام کار میکند.
لپ تاپ هنگام انجام کارهای ساده مانند تایپ کردن قفل میکند و یا بسیار کندتر از قبل عمل میکند.
فن ناگهانی صدای بلندی ایجاد میکند.
زمانی که لپ تاپ را روشن می کنید، صدای عجیبی میدهد.
سیستم مرتباً ریستارت می شود.
آیفون X که به تازگی معرفی شده اولین هندست اپل خواهد بود که اجازه میدهد، کاربر قفل صفحه را با صورتش باز کند. اما در این زمینه اگر بخواهیم به دنبال اولین باشیم، بهتر است Windows Hello مایکروسافت یا همان تشخیص چهره ویندوز 10 را نام ببریم.
این ابزار که از وبکم لپتاپ یا پیسی استفاده میکند، کار تشخیص چهره شما را انجام داده و اجازه ورود به ویندوز را میدهد. بهعلاوه این برنامه با تعداد زیادی اپلیکیشن از جمله DropBox ،iHeartRadio و OneDrive هم کار میکند، پس میتوانید با وجود آن از مرحله وارد کردن پسورد رد بشید.
تنها محدودیتی که در استفاده از این برنامه وجود دارد این است که برخی از وبکمها از آن پشتیبانی نمیکنند. در واقع تنها دوربینهایی که مجهز به اشعه مادون قرمز هستند با این برنامه سازگارند. این ویژگی بیشتر در لپتاپهای امروزی و دو-در-یکهای چند سال پیش از برندهایی مثل دل، لنوو و ایسوس قابل دسترس است.
اگر بودجهتان اجازه نمیدهد که یک لپتاپ جدید بخرید، یک راه آسانتر وجود دارد و آنهم تهیه یک وبکم سازگار مثل Brio 4K Pro لاجیتک یا استارگیزر از برند ریزر است. البته این وبکمها هم چندان ارزان نیستند، اما مسلما قیمتشان کمتر از یک لپتاپ جدید است.
تکنولوژی تشخیص چهره
بررسی حضور ویژگی Windows Hello
اگر همچنان از وجود چنین ویژگی مطمئن نیستید، میتوانید حضور آن را از طریق کورتانا چک کنید. در نوار جستجوی این دستیار صوتی عبارت sign-in options را تایپ کنید یا اینکه پس از کلیک کردن روی آیکون میکروفون این عبارت را برای کورتانا بخوانید.
در صفحهای که باز میشود میتوانید گزینه ویندوز هلو را ببینید. اگر وبکم از قابلیت تشخیص چهره پشتیبانی کند میتوانید گزینه تنظیم آن را ببینید و روی Set up کلیک کنید و کار را ادامه دهید.
اگر دیدید گزینه Set up خاکستری رنگ و غیر فعال است، در ابتدا و پیش از استفاده از دیگر روشهای ورود، باید یک پسورد برای سیستم ایجاد کنید. در همان صفحه روی دکمه Add زیر بخش Password کلیک کنید و یک رمز عبور بسازید. پس از انجام اینکار ویندوز هلو از حالت خاکستری در میآید و فعال میشود.
باز کردن قفل کامپیوتر با چهره
برای تشخیص چهره به دوربین نگاه کنید
پس از راه انداختن آپشن ویندوز هلو به صفحه Welcome to Windows Hello روانه میشوید. همان صفحهای که در واقع آخرین شانس شما برای بازگشت از راهاندازی ویندوز هلو است. البته اگر بعدها نظرتان عوض شد میتوانید خیلی راحت پروفایل تشخیص چهره را پاک کنید.
روی دکمه Get started کلیک کنید. دوربین مادون قرمز روشن میشود و به اسکن چهره شما میپردازد. تا زمانی که نوار وضعیت آبی رنگ زیر تصویر تمام نشده، مستقیم به دوربین نگاه کنید. اگر سر و چشمها را درست نگه دارید در چند ثانیه عمل تشخیص چهره تمام میشود.
راهاندازی ویندوز هلو
پین بسازید
پس از اتمام کار، به شما گزینهای برای بهبود تشخیص چهره از طریق اسکن دوباره داده میشود. اگر عینکی هستید و کلاه بر روی سر خود میگذارید، بهتر است یکبار دیگر با وجود آن آیتمها عمل اسکن صورت را انجام دهید. افزون بر این میتوانید اسکن را در حالتهای غیر از مستقیم و زاویهدار هم انجام دهید تا همه حالتها را در برگیرد.
پس از انجام این کارها از شما خواسته میشود که یک پین بسازید تا در صوتی که ویندوز هلو به هر دلیلی کار نکرد بتوانید وارد ویندوز شوید. البته ابتدا از شما خواسته میشود که رمز عبور سیستم را وارد کنید و سپس یک پین بسازید، پینی که باید با رمز عبور فرق داشته باشد.
نگاه کنید تا قفل باز شود
در تنظیمات ویندوز هلو زیر بخش sign-in، گزینهای وجود دارد که میتوانید با فعال کردن آن از صفحه قفل و پس از تشخیص صورت عبور کنید. این یعنی به محض روشن کردن کامپیوتر و تشخیص چهره، وارد سیستم خواهید شد. اگر این آپشن فعال نباشد پس از تشخیص چهره، خودتان باید صفحه قفل را به صورت دستی رد کنید.
اگر شما هم از آندسته افرادی هستید که زیاد اهل رمز عبور گذاشتن روی سیستم نیستید و به خاطر سپردن این همه عدد و علامت برایتان دشوار است، قابلیت تشخیص چهره میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
باز کردن قفل را به انگشت خود بسپارید
ویندوز هلو بهعلاوه میتواند با اسکنر اثر انگشت نیز کار کند. روند کار به همان شکلی که گفتیم بوده، فقط به جای چهره در واقع باید انگشت خود را روی سنسور مربوطه قرار دهید تا عمل تشخیص اثر انگشت انجام شود.
دسترسی از راه دور به یک کامپیوتر شاید در نگاه اول مورد استفاده درصد زیادی از کاربران بخصوص در کشور ما نباشد؛ اما آنهایی که این کار را انجام داده باشند، تصدیق میکنند در مواقعی این دسترسی بسیار کاربردی و حتی نجاتبخش است!
اتصال به کامپیوتر از راه دور میتواند دلایل مختلفی داشته باشد: انجام کاری روی کامپیوتری در شرکت یا اداره، رفع ایراد روی کامپیوتر مقصد که کاربر آن در دسترس یا وارد نیست و در مواردی هم مدیریت فایلها یا وبسایتی روی یک کامپیوتر سرور. برای این دسترسی از راه دور راهکارهای مختلفی وجود دارد که در این مطلب مروری روی آنها خواهیم داشت.
اتصال به کامپیوتر از راه دور
اتصال بیدردسر با TeamViewer
امروزه نرمافزار TeamViewer به گزینه نخست دسترسی از راه دور تبدیل شده و واقعا هم لایق این جایگاه است. این نرمافزار به کاربران اجازه میدهد بدون نیاز به دانش فنی و به آسانی ارتباط از راه دور را برقرار کنند و البته این سرویس بهصورت کاملا رایگان عرضه میشود!
روش کار با TeamViewer ساده و سرراست است. هنگامی که این نرمافزار را روی کامپیوتر مقصد نصب و اجرا میکنید، کدی در ذیل گزینه Allow Remote Control بهعنوان ID این کامپیوتر نمایش داده میشود. علاوه بر آن، رمز عبوری هم بهصورت تصادفی برای شما تولید میشود که میتوانید با کلیک روی آن، رمز عبور دلخواهتان را جایگزین کنید. پس از آن با نصب و اجرای همین نرمافزار روی کامپیوتر مبدأ و ورود ID و رمز عبور در قسمت Connect to Partner، صفحه مانیتور کامپیوتر مقصد را مشاهده کرده و به آن دسترسی خواهید داشت.
در TeamViewer همچنین سیستمی برای مدیریت کامپیوترهای هدف از طریق یک حساب کاربری وجود دارد. به این صورت که با ایجاد یک حساب کاربری و ورود به آن روی کامپیوترهای مبدأ و مقصد، میتوانید بدون نیاز به ورود ID و رمز عبور به آسانی به کامپیوتر مقصد متصل شوید.
یکی دیگر از نقاط قوت TeamViewer پشتیبانی آن از دستگاهها و پلتفرمهای مختلف است. علاوه بر نسخه سیستمعاملهای ویندوز، مک و لینوکس (که از سایت teamviewer.com قابل دانلود است)، شما میتوانید با نصب نسخه همراه این نرمافزار روی گوشیهای اندرویدی، آیفون و حتی بلکبری، به وسیله تلفن همراهتان نیز به کامپیوتر مقصد دسترسی داشته باشید. حتی اگر نیاز خاصی به دسترسی از راه دور ندارید، کار با محیط یک کامپیوتر روی صفحه گوشی از تفریحات جالب به شمار میآید!
دسترسی به کامپیوتر از راه دور
وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر اتمام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه شغل دسته های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه دیتا اش را حاضر کرده است و این نوع نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه شدنی است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خویش ارایه کند؟
گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی اتمام این پیشه را ندارند. همه آنها در موعد پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، فقط در پایگاه دیتا ای که در پسندیدن دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک دسته های متفاوت خود، اطلاعات مورد بیچارگی را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه دیتا اش اندوخته می نماید و به اثناء جستجوی کاربر فقط در همین پایگاه داده می گردد. دسته های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:
Spider یا عنکبوت
Crawler یا خزنده
Indexer یا آرشیو کننده
Database یا پایگاه داده
Ranker یا سیستم رتبه بندی
الف Spider- (عنکبوت)
اسپایدر یا روبوت (Robot)، نرم افزاری است که شغل جمع آوری اطلاعات مورد دربایستن یک موتور جستجوگر را بر عهده دارد. اسپایدر به صفحات گوناگون راز می زند، محتوای آنها را می خواند، لینکها را پیگیری می کند، اطلاعات باره نیاز را جمع آوری می کند و آنرا در اختیار دیگر دسته های موتور جستجوگر قرار می دهد. کار یک اسپایدر، بسیار شبیه شغل کاربران وب است. همانطور که کاربران، صفحات مختلف را بازدید می کنند، اسپایدر هم درست این کار را سپریدن می دهد با این تفاوت که اسپایدر کدهای HTML صفحات را می بیند اما کاربران نتیجه حاصل از ساحل هم پیمان گرفتن این کدها را.
اما یک اسپایدر آنرا چگونه می بیند؟
برای این که شما هم بتوانید دنیای وب را از دیدگاه یک اسپایدر ببینید، بس است که کدهای HTML صفحات را نگریستن کنید.
آیا این دنیای متنی برای شما جذاب است؟
اسپایدر، به هنگام تماشا صفحات، بر روی سرورها رد پا برجای می گذارد. شما اگر پروانه دسترسی به آمارگرفتن دیدن و بازدیدهای صورت گرفته از یک سایت و رویدادها اتمام شده در آن را داشته باشید، می توانید مشخص کنید که اسپایدر کدام یک از موتورهای جستجوگر صفحات سایت را باره بازدید قرار داده است. یکی از فعالیتهای اصلی که در SEM اتمام می شود تحلیل آمارگرفتن همین دید و بازدیدها است.
اسپایدرها کاربردهای دیگری نیز دارند، به عنوان نمونه شماری از آنها به سایت های مختلف مراجعه می کنند و تنها به بررسی پرکار بودن لینک های آنها می پردازند و یا به تعقیب آدرس ایمیل (Email) می گردند.
ب- Crawler (خزنده)
کراولر، نرم افزاری است که به عنوان یک فرمانده برای اسپایدر عمل می کند. آن مشخص می کند که اسپایدر کدام صفحات را باره بازدید پیمان دهد. در واقع کراولر تصمیم می گیرد که کدام یک از لینک های صفحه ای که اسپایدر در حال آماده در آن پیمان دارد، تعقیب شود. ممکن است کل آنها را دنبال کند، برخی ها را تعقیب کند و یا هیچ کدام را پیگیری نکند.
کراولر، شدنی است قبلا" برنامه ریزی شده باشد که آدرس های خاصی را بر پایه برنامه، در پسندیدن اسپایدر قرار دهد تا از آنها دید کند. دنبال کردن لینک های یک صفحه به این بستگی دارد که موتور جستجوگر چه حجمی از اطلاعات یک سایت را می تواند (می خواهد) در پایگاه داده اش اندوخته کند. در ضمن ممکن است پروانه دسترسی به بعضی از صفحات به موتورهای جستجوگر دیتا نشده باشد.
شما به عنوان دارنده سایت، همان طور که اخ دارید موتورهای جستجوگر اطلاعات سایت شما را با خود ببرند، می توانید آنها را از برخی صفحات سایت تان دور کنید و اجازه دسترسی به محتوای آن صفحات را به آنها ندهید. موتور جستجو اگر مودب باشد قبل از ورود به هر سایتی پیش درآمد قوانین دسترسی به محتوای سایت را (در چهره وجود) در فایلی خاص بررسی می کند و از حقوق دسترسی خویش اطلاع می یابد. تنظیم میزان دسترسی موتورهای جستجوگر به محتوای یک سایت بدست پروتکل Robots انجام می شود. به عمل کراولر ، خزش (Crawling) می گویند.
ج- Indexer (بایگانی کننده)
تمام اطلاعات جمع آوری شده توسط اسپایدر در کمر بستن ایندکسر قرار می گیرد. در این بخش اطلاعات ارسالی مورد تجزیه و تحلیل پیمان می گیرند و به بخش های متفاوتی بخش می شوند. تجزیه و تحلیل بدین معنی است که مشخص می شود اطلاعات از کدام صفحه ارسال شده است، چه حجمی دارد، واژه ها موجود در آن کدامند، واژه ها چندبار تکرار شده اند، واژه ها در کجای صفحه قرار دارند و ... .
در درستی ایندکسر، صفحه را به پارامترهای آن شعور می کند و تمام این پارامترها را به یک پیمانه عددی تبدیل می کند الی سیستم رتبه بندی بتواند پارامترهای صفحات مختلف را با هم سنجش کند. در موعد تجزیه و تحلیل اطلاعات، ایندکسر برای کاهش حجم داده ها از برخی کلمات که بسیار رایج هستند صرفنظر می کند. کلماتی همانند a ، an ، the ، www ، is و ... . از این نوع واژه ها هستند.
د - DataBase (پایگاه داده)
تمام داده های موشکافی شده در ایندکسر، به پایگاه داده ارسال می گردد. در این دسته دیتا ها گروه بندی، کدگذاری و اندوخته می شود. در ضمن دیتا ها پیش از آنکه اندوخته شوند، بر اساس تکنیکهای خاصی فشرده می شوند لغایت حجم کمی از پایگاه داده را اشغال کنند. یک موتور جستجوگر باید پایگاده داده عظیمی داشته باشد و به طور همیشگی حجم محتوای آنرا گسترش دهد و البته اطلاعات کهنه را هم به روز رسانی نماید. بزرگواری و به روز بودن پایگاه دیتا یک موتور جستجوگر برای آن امتیاز محسوب می گردد. احد از تفاوتهای اصلی موتورهای جستجوگر در حجم پایگاه دیتا آنها و در ضمن روش اندوخته سازی داده ها در پایگاه داده است.
و- Ranker (سیستم رتبه بندی)
بعد از آنکه تمام مراحل پیش انجام شد، موتور جستجوگر حاضر استجابت گویی به سوالات کاربران است. کاربران چند واژه را در جعبه جستجوی (Search Box) آن وارد می کنند و سپس با فشردن Enter چشم براه پــاسخ می مانند. برای پاسخگویی به درخواست کاربر، آغاز تمام صفحات موجود در پایگاه داده که به سوژه جستجو شده، مرتبط هستند، مشخص می شوند. بعد متعلق به سیستم رتبه بندی وارد عمل شده، آنها را از بیشترین ارتباط الی کمترین ارتباط مرتب می کند و به عنوان نتایج جستجو به کاربر نمایش می دهد.
حتی اگر موتور جستجوگر بهترین و کامل ترین پایگاه داده را داشته باشد اما نتواند پذیرش های مرتبطی را ارایه کند، یک موتور جستجوگر ناتوان خواهد بود. در واقعیت سیستم رتبه بندی قلب تپنده یک موتور جستجوگر است و تفاوت اصلی موتورهای جستجوگر در این تقسیم قرار دارد. سیستم رتبه بندی برای استجابت گویی به سوالات کاربران، پارامترهای بسیاری را در نظر می گیرد لغایت بتواند بهترین استجابت ها را در پسندیدن آنها قرار دارد.
حرفه ای های دنیای SEM به طور خلاصه از آن به Algo ( الگوریتم) یاد می کنند. الگوریتم، مجموعه ای از دستورالعمل ها است که موتور جستجوگر با اعمال آنها بر پارامترهای صفحات موجود در پایگاه دیتا اش، تصمیم می گیرد که صفحات مرتبط را چگونه در نتایج جستجو مرتب کند. در حال آماده قدرتمندترین سیستم رتبه بندی را گوگل در گزین کردن دارد. اگر میخواهید با روش کار موتورهای جستجو آشنا بشید بروی آن کلیک کنید.
می نا با یکپارچه کردن کردن اسپایدر با کراولر و همچنین ایندکسر با پایگاه داده، موتور جستجوگر را دربرگیرنده سه بخش زیر دانست که این نوع بخش بندی هم درست می باشد:
کراولر
بایگانی
سیستم رتبه بندی
تذکر- برای آسانی در بیان مطالب بعدی هر گاه گفتگو از آرشیو کردن (شدن) به وسط می آید، مقصود این است که صفحه موشکافی شده و به پایگاه دیتا موتور جستجوگر وارد می شود.
برای آنکه انگاشت درستی از شیوه پیشه یک موتور جستجوگر داشته باشید حکایت نامتعارف ذیل را با هم بررسی می کنیم. حکایت ما یک ماهیگیر دارد. او تصمیم به شکار می گیرد:
- کار کراولر:
او قصد دارد برای شکار به ناحیه نگهداری شده ابیورد، واقع در شهرستان درگز (شمالی ترین شهر خراسان بزرگ) برود.
- پروتکل Robots :
ابتدا تمام محدودیت های موجود برای شکار در این منطقه را رسیدگی می کند:
آیا در این ناحیه می نا به شکار پرداخت؟
کدام حیوانات را می طاقت شکار کرد؟
حداکثر شمار شکار چه میزانی است؟
و ... .
فرض می کنیم او پروانه شکار یک اوریال (نوعی آهو) را از شکاربانی ناحیه دریافت می کند.
- کار اسپایدر
او اوریالی رعنا را شکار می کند و سپس آنرا با خویش به منزل می برد.
- کار ایندکسر
شکار را تکه تکه کرده، گوشت، استخوان، دل و قلوه، کله پاچه و ... آنرا بسته بندی می کند و تقسیم های زاید شکار را بعید می ریزد.
- پیشه پایگاه داده
بسته های حاصل را داخل فریزر پیمان داده، اندوخته می کند.
- شغل سیستم رتبه بندی
مهمانان سراغ او می آیند و همسرش بسته به ذائقه مهمانان برای آنها خوراک پختن می کند. ممکن است شماری کله پاچه، عده ای آبگوشت، شماری ... برادر داشته باشند. پخت غذا طبق سلیقه مهمانان شغل سختی است. شدنی است همه آنها آبگوشت بخواهند اما آنها مسلما" بامزه ترین آبگوشت را می خواهند!
دسترسی کلاسیک با Remote Desktop Connection
با توجه به سابقه دسترسی از راه دور، مایکروسافت از مدتها قبل برنامهای برای ارتباط با یک کامپیوتر ویندوزی در خود ویندوز گنجانده است. این برنامه Remote Desktop Connection یا به اختصار RDC نام دارد.
کار با RDC بسته به نوع دسترسی از راه دوری که انتظار دارید، میتواند ساده یا پیچیده باشد. مزیت بزرگ این نرمافزار آن است که نیازی به نصب روی کامپیوتر مقصد ندارد و با فعالسازی گزینه Allow Remote Assistance در بخش Properties System روی کامپیوتر مقصد، امکان ارتباط با آن فراهم خواهد شد. اما شاید عیب اصلی آن این باشد که برای اتصال به یک کامپیوتر باید نام آن (اگر هر دو کامپیوتر در یک شبکه باشند) یا IP آن را بدانید.
اگر بخواهید از بیرون یک شبکه به کامپیوتری در داخل آن دسترسی پیدا کنید، حتی دانستن IP آن نیز کافی نخواهد بود و باید تنظیماتی در روتر برای انجام این ارتباط صورت پذیرد.
اما اگر شرایط مذکور برای ارتباط به وسیله RDC فراهم باشد، دسترسی به کمک این برنامه آسان و سریع خواهد بود. RDC همچنین تنظیمات مختلفی مربوط به کیفیت نمایشگر، صدا و خود اتصال را در اختیار میگذارد تا بتوانید از برقراری یک ارتباط پایدار اطمینان حاصل کنید. مایکروسافت در این زمینه کاربران دیگر سیستم عاملها را هم فراموش نکرده و شما میتوانید با استفاده از نرمافزار RDC روی کامپیوترهای مک یا سیستم عاملهای اندروید و iOS، از طریق دستگاههای مختلف به یک کامپیوتر ویندوز دسترسی داشته باشید.
ارتباط مرورگری با Chrome Remote Desktop
اگر قرار باشد جایزهای برای عجیبترین روش ارتباط از راه دور در نظر گرفته شود، به احتمال فراوان این جایزه به Chrome Remote Desktop خواهد رسید که این کار را به وسیله مرورگر کروم انجام میدهد!
Chrome Remote Desktop در اصل یک افزونه برای کروم است و برای بهرهگیری از آن باید مرورگر کروم روی هر دو کامپیوتر مبدأ و مقصد نصب باشد. روند راهاندازی Chrome Remote Desktop کمی پیچیدهتر از دو گزینه پیشین است: ابتدا روی کامپیوتر مقصد افزونه را دانلود و نصب میکنید (از طریق web store کروم).
با اجرای این افزونه، از شما خواسته میشود با اکانت گوگلتان وارد شوید و به این افزونه اجازه دسترسی بدهید تا بتواند تحت حساب کاربری شما، کامپیوترهای مقصد، را مدیریت کند. سپس با کلیک روی دکمه Enable Remote Connections و تائید، فایل نصبی نرمافزاری به نام Chrome Remote Desktop App دانلود میشود. آن را اجرا و برنامه را نصب کنید. سپس دوباره سراغ افزونه میروید و اینبار از شما خواسته میشود کدی شش رقمی را برای انجام ارتباط با این کامپیوتر تعیین کنید. پس از این مرحله، کامپیوتر مقصد برای دسترسی از راه دور آماده است! این کار را میتوانید برای چند کامپیوتر مقصد دیگر نیز انجام دهید.
حال با نصب این افزونه روی کامپیوتر مبدأ و ورود به حساب کاربریتان لیست کامپیوترهای مقصد را مشاهده میکنید. با کلیک روی یکی از آنها و تایپ کد شش رقمی تعیینشده برای آن کامپیوتر (که در اصل رمز عبور آن به شمار میآید)، به کامپیوتر مقصد دسترسی یافته و میتوانید از آن استفاده کنید.
ارتباط از طریق افزونه Chrome Remote Desktop سریع و خوب است، اما ایراد اصلی آن، ارائه نشدن نرمافزارهای موبایلی برای آن و همچنین نبود پشتیبانی درست و حسابی برای رفع ایراداتش است!
استریم از راه دور
علاوه بر سه گزینهای که در متن بیان کردیم، نرمافزار دیگری که در بحث دسترسی از راه دور طرفدارانی پیدا کرده، Splashtop است. Splashtop در حالت پایه شبیه به TeamViewer است، اما با دو برنامه متفاوت برای دستگاه مبدأ و کامپیوتر مقصد. Splashtop Streamer روی کامپیوتر مقصد (ویندوز یا مک) نصب میشود و Splashtop Personal app روی کامپیوتر یا موبایل/تبلتی که میخواهید به وسیله آن متصل شوید. با نصب و راهاندازی این دو برنامه که کار آسانی است، Splashtop به شما اجازه میدهد به کامپیوترهایی که با دستگاه مبدأ در یک شبکه هستند دسترسی پیدا کنید.
قدرت Splashtop در پخش چندرسانهای از راه دور خودش را نشان میدهد. بنابراین اگر دوست دارید با تبلت یا گوشیتان، فیلمی را از روی کامپیوتر دیگری در خانه پخش کنید، میتوانید روی این برنامه حساب کنید. البته قابلیتهای Splashtop به پخش فیلم یا صدا محدود نمیشود و با این برنامه امکان دسترسی به فایلها و اجرای نرمافزارها را هم خواهید داشت.
نقطه منفی Splashtop آن است که در نسخه شخصی (Personal) این نرمافزار اجازه دسترسی اینترنتی به کامپیوتر مقصد وجود ندارد و برای این کار باید از نسخههای بیزینسی آن استفاده کنید که دیگر رایگان نخواهد بود!
اگر میخواهید چیزی را با پاورپوینت ارائه دهید، اضافه کردن یک ویدئوکلیپ کوتاه میتواند روشی عالی برای جلب توجه مردم باشد و ارائه را جذاب کند. با نسخههای جدید پاورپوینت این کار بسیار راحت شده است.
در بعضی موارد شما به کد ادغام ویدئو نیاز دارید. برای دریافت کد ادغام کافی است که روی دکمهی Share کلیک کرده و سپس روی لینک Embed کلیک کنید تا کد HTML را دریافت کنید.
قدم اول
• در پاورپوینت 2013 یا 2016 به تب Insert رفته و روی Video > Online Video کلیک کنید.
• در پاورپوینت 2010 به تب Insert رفته و روی Video > Video from Web site کلیک کنید.
ادغام ویدئوهای یوتیوب در ارائههای پاورپوینت
قدم دوم
• در پاورپوینت 2013 یا 2016 یک کادر محاوره میبینید که در آن میتوانید از طریق پاورپوینت یک ویدئو یوتیوب را بیابید، یا میتوانید کد ادغام را از هر سایت ویدئویی که میخواهید کپی کنید.
• در پاورپوینت 2010 باید کد ادغام را برای ویدئو در کادر محاورهای که باز میشود کپی و paste کرده و روی گزینهی Insert کلیک کنید.
قدم سوم
وقتی که ویدئو را نصب کردید میتوانید اندازهی آن را تغییر داده و آن را در مکانی که دوست دارید قرار دهید. ظاهر آن شبیه به یک اسکرینشات است. با کلیدهای میانبر Shift+F5 میتوانید ویدئو را پخش کنید.
همچنین میتوانید روی ویدئو کلیک راست کرده و روی Start کلیک کنید تا انتخاب کنید که پس از باز شدن اسلاید ویدئو پخش شود و یا این که خودتان آن را پخش کنید.
آموزش پاورپوینت
در پاورپوینت 2007 چگونه این کار را انجام دهیم؟
این روند در پاورپوینت 2007 کمی پیچیدهتر است و باید به تب Developer دسترسی داشته باشید.
1- روی دکمهی More Control، Shockwave Flash Object و سپس روی OK کلیک کنید.
2- با استفاده از موس موقعیت مستطیلی را که میخواهید ویدئو درون آن قرار بگیرد انتخاب کنید.
3- روی مستطیل کلیک راست کرده و گزینهی Properties را انتخاب کنید.
4- در قسمت Movie، URL ویدئو یوتیوب را کپی کنید. حالا ?watch را حذف کرده و سمبل (=) را با (/) عوض کنید.
5- اگر میخواهید ویدئو به صورت خودکار پخش شود به قسمت Playing رفته و گزینهی True را انتخاب کنید. اگر نمیخواهید به صورت خودکار پخش شود گزینهی False را انتخاب کنید. اگر نمیخواهید ویدئو دوباره پخش شود در قسمت Loop گزینهی False را انتخاب کنید.
بسیاری از ما هنگامی که در خانه هستیم به اترنت و هنگامی که در جایی دیگر هستیم به وایفای متصل میشویم. اما وایفای خیلی زود باتری را مصرف میکند پس بهتر است وقتی که به آن نیاز نداریم آن را خاموش کنیم.
اما مشکل کجاست؟ وقتی که به کابل اترنت متصل هستیم ویندوز به صورت خودکار اتصال وایفای را قطع نمیکند و شما باید به صورت دستی این کار را انجام دهید. مگر این که از این روشی که ما به شما یاد میدهیم استفاده کنید. این روش آنقدر ساده است که حتی اگر چیزی از تکنولوژی ندانید هم میتوانید آن را انجام دهید.
قطع کردن وایفای وقتی که به اترنت متصل هستید
باید یک تغییر کوچک در تنظیمات آداپتور شبکه خود به وجود آورید. اما پیش از این که شروع کنید مطمئن شوید که به اینترنت وایفای متصل هستید.
1- آیکون System Tray را یافته و روی Open Network and Sharing Center کلیک کنید. شما همچنین میتوانید ncpa.cpl را در کادر Run تایپ کرده و اتصالات شبکه خود را بیابید.
خاموش کردن وای فای کامپیوتردر زمان خاص
2- روی آیکون آداپتور برای یافتن اتصالات وایفای متصل کلیک کنید. روی Properties کلیک کنید.
خاموش کردن وای فای کامپیوتر
3- در کادر Wi-Fi Properties تب Network را انتخاب کرده و روی دکمهی Configure کلیک کنید.
خاموش کردن وای فای کامپیوتر وقتی که به اترنت متصل هستیم
4- در پنجرهی جدید به تب Advanced بروید. میتوانید همهی Wireless Adapter Properties
ها را ببینید. گزینهی Disable Upon Wired Connect را انتخاب کنید. سپس روی Enabled کلیک کنید.
5- روی OK کلیک کنید.
لازم به ذکر است که ورودی " Disable Upon Wired Connect" مربوط به آداپتور شبکهی وایرلس میشود و اگر آداپتور آن را پشتیبانی نکند نمیتوانید گزینهی آن را ببینید.
راههای دیگری نیز برای انجام این کار، مانند سوئیچ خودکار وایفای و یا ابزارهای شخص ثالثی مثل BridgeChecker و Wireless AutoSwitch وجود دارند.