نام های سایر کاج عبارت است از: راتیناج، سرو سیاه صنوبر و کاج نوئل.صمغ درخت کاج را راتیناج می گویند، این صمغ معمولا لزج، نیمه مایع، شفاف به رنگ های زرد مایل به سبز یا قرمز عقیقی است.
خواص متنوع و جالب میوه کاج
طعم آن تلخ و بوی آن، سریع و نافذ است و اگر خورده شود دهان بوی بنفشه می گیرد. میوه کاج مخروطی و شبیه قلب گوسفند است و پس از رسیدن فلس های آن خشک و از هم مفتوح می شود.
در میانی آن بادام کوچکی قرار دارد که پس از شکستن، مغز آن را می خورند. کاج امثال گردو دارای کالری نسبتا فوقانی است بعد در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کرد.
خواص درمانی
طبیعت راتیناج که صمغ درختان کاج است، سرد و خشک است. از صمغ کاج برای از بین بردن خلط سینه و جذب فضولات بینی استفاده می شود به این هدف باید صمغ گیاه کاج (راتیناج) را مکید.
اسانس راتیناج برای رفع درد سیاتیک و سایر درد های مربوط به عصب سودمند است. آرامش درد عضلات بین دنده ای و تسکین درد روماتیسم عضلانی از سایر خواص کاج است، برای این کار باید ازحمام بخار راتیناج بهرهگیری کرد.
از ویژگان کاج برای درمان کرم های روده ای، التیام جراحت و زخم، زخم روده و معده و جلوگیری از برونرفت بیش از اندازه اسپرم کاربرد می شود.
ضماد راتیناج برای بهبود گل مژه سودمند است. میوه کاج در پیشگیری و درمان درد های مفصلی، پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا، بواسیر و درمان پروستات نیز یادگارها مفیدی دارد.
به گزارش سایت دکتر سلام ، افشره میوه کاج در پیشگیری از ساختن سنگ های کلیوی و درمان آن مفید است. دانه کاج که در میوه مخروطی آن پیمان گرفته، منبع غنی از پروتئین است و اسید های آمینه موجود در آن، این دانه را تبدیل به یک منبع غذایی مفید کرده است.
همچنین منیزیم فراوان دانه کاج، کمک زیادی به کاهش خستگی، تنش و گرفتگی عضلات می کند.
دانه کاج منبع سرشاری از «اسید پینولئیک» است که با تحریک هورمون ها مایه تفریق اشتها می شود.از خواص کاج، تفریق کلسترول خون است.
درمان پروستات
دانه کاج نیز همچون اسپند از ابتلا به پروستات پیشگیری و در صورت وجود، آن را درمان می کند. اگر به طور مرتب متعلق به کاربرد شود به بازبینی بزرگی پروستات و تکرر پیشاب نیز شفا می شود.
خاصیت ضد پیری
یکی از ویژگان دانه کاج و ویژگان تخم کتان این است که سرشار از آنتی اکسیدان است. این ترکیبات، ویژگی ضد سرطانی و ضد کهولت دارد و از گزند رساندن رادیکال های آزاد به سلول های تن و در نتیجه سرطانی یا پیر شدن آن ها ممانعت می کند.
عوارض جانبی کاج
افراط در خوردن راتیناج فرآوری سنگ مثانه می کند و وانگهی مایه ضعیف شدن نیروی جنسی می شود. وقتی میوه کاج رسید، دانه ها چیده می شود و به مدت ۲۰ روز در نور آفتاب قرار می گیرد تا خشک شود.
دانه های کاج در میانی فلس های خشک شده نمایان می شود که با شکستن آن ها می طاقت از مغزشان کاربرد کرد. این مغز کالری بالایی دارد و برای سهم بردن از خواص دانه کاج بهتر است میانه روی را در خوردن آن رعایت کنید.
دانه ها دارای فواید زیاد و موادی مشابه کربوهیدرات، فیبر، فسفر، زینک، تیامین یا ویتامین B۱، نیاسین یا ویتامین B۳، ویتامین B۱۲ و ویتامین E است.