استفاده از دهانشویه میتواند برای درمان سنگ لوزه بسیار مفید باشد
لوزه ساختار گوشتی نرمی است که در گلو وجود دارد و به علت این که یکی از اجزای سیستم ایمنیست شامل لنفوسیت هایی است که از طریق آن ها از ورود عفونت به ریه جلوگیری می کند .لوزه ها به طور 24 ساعته در حال محافظت از ما در برابر تهاجم باکتری ها و ویروس ها می باشند .
نحوه عملکرد لوزهها
در سنین پایین و در کودکان بافت لنفاوی لوزهها خیلی فعال است چون سیستم ایمنی بدن باید در معرض عفونتهای مختلف قرار بگیرد و بدن با این عفونتها آشنا میشود و نهایتا سلولهای دفاعی را تشکیل میدهد به تدریج که سن بالاتر میرود فعالیت سیستم لنفاوی لوزهها کاهش پیدا میکند؛ در نتیجه بافت لنفاوی فروکش میکند و کوچک میشود ولی شبکه بافت همبندی که لوزهها در آن تشکیل میشود، تعییر نمیکند.
واحدهای کوچک که فولیکولهای لوزه تشکیل دهنده آنها هستند پسرفت میکنند و حجمشان کم و برآمدگی تبدیل به حفره میشود، این حفرهها روی سطح لوزه به وجود می آید.
به دلیل اینکه بزاق دهان این قسمت را خوب شستشو نمیدهد، نهایتا این حفرهها مکانی برای تجمع سلولهای افتاده و محل رشد باکتریها میشوند. حاصل این اتفاق ترشحات سفید رنگی است که در ابتدا رقیق هستند و به تدریج سفت و سفت تر و شبیه به توده میشوند، اندازه این توده به اندازه حفره بستگی دارد.
سنگ لوزه چیست؟
سنگ لوزه دانه هایی سفید رنگ به اندازه برنج یا نخود می باشد که به راحتی قابل مشاهده نبوده و در اعماق بافت لوزه ها پنهان است .در صورت بزرگ شدن سنگ لوزه ، لوزتین متورم شده و در برخی موارد به علت سرماخوردگی های بیش از حد و تورم لوزه ها پزشک مجبور به در آوردن سنگ لوزه یا لوزه می شود .
علل ایجاد سنگ لوزه چیست؟
لوزه ها از برآمدگی ها و شکاف هایی تشکیل شده است که باکتری ها ،مخاط و سلول های مرده در آن گیر کرده و با افزایش تدریجی این ذرات و تغلیظ آن ها توده سفید رنگی در انتهای لوزه ها می شود .در اثر کلسیفیته شدن این ذرات به سنگ لوزه تبدیل گشته و سبب التهاب لوزه می گردد . این موضوع اصلی ترین علت سنگ لوزه می باشد. عوامل دیگری که در بروز سنگ لوزه موثرند به شرح زیر می باشد:
مصرف داروهای فشارخون که با ایجاد حس خشکی در دهان در بروز این عارضه تاثیر گذار می باشند .
مشکلات سینوس ها
آلرژی ها
استعمال دخانیات
مصرف مواد چرب و رنگی مانند آجیل ها و غذاهای سرخ کردنی در هنگام سرماخوردگی و …